Θέλω να το μοιραστώ μαζί σας

21
ΜΑΙΟΥ
2014

Το Ημερολόγιο αρχίζει να γεννάει παιδιά.

Από τις περίπου 2.000 ιστορίες που είχαν συγκεντρωθεί τους πρώτους μήνες λειτουργίας του site μας, 155 -οι πιο αντιπροσωπευτικές- έχουν περιληφθεί αυτούσιες στο βιβλίο, αναδεικνύοντας αυτό που έχουμε αποκαλέσει "Λογοτεχνία της ανάγκης". Ψήγματα από εκατοντάδες άλλες ιστορίες έχουν διυλιστεί στα 20 συνδετικά κείμενα που υπογράφονται από τον συντονιστή του πρότζεκτ, ο οποίος έχει επιμεληθεί την επιλογή και την ταξινόμηση του υλικού, σύμφωνα και με τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί από το ξεκίνημα του imerologioanergou.gr.

Το βιβλίο περιλαμβάνει 20 ενότητες, του στυλ "Άνεργη: Το μισό τ' ουρανού", "Εξτρίμ ιστορίες", "Η φάμπρικα της μετανάστευσης", "Good News".

Ναι, το βιβλίο περιέχει και μια ενότητα με καλά νέα. Σε μερικά από τα κείμενα αυτής της ενότητας, ο συγγραφέας της ιστορίας μάθαινε τα καλά μαντάτα και έσπευδε να τα μοιραστεί με τους αναγνώστες του Ημερολογίου, σαν να ήταν μέλη της οικογένειάς του.

Έτσι κι εγώ, προτού ανακοινωθεί στο ευρύ κοινό η έκδοση του βιβλίου σπεύδω να μοιραστώ το καλό νέο μαζί σας.

Θα κυκλοφορήσει στα τέλη Μαΐου με τίτλο "Το Ημερολόγιο ενός ανέργου" από τις εκδόσεις Καστανιώτη και στην παρουσίασή του -που φιλοδοξούμε να γίνει κάτι σαν άτυπη συνέλευση ανέργων- θα είστε ασφαλώς όλοι καλεσμένοι.

To αμέσως προσεχές διάστημα θα σας ενημερώνουμε για τα νεότερα του βιβλίου -του βιβλίου μας- που θα είναι πολλά και καλά, καθώς παράλληλα σχεδιάζουμε και την ανανέωση του site.

Μείνετε συντονισμένοι.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΣΔΑΓΛΗΣ
Σχόλια

Στοιχεία