Το έργο το 'χω ξαναδεί

01
ΙΟΥΝΙΟΥ
2014

Έζησα την κρίση νωρίτερα από το ΄09, το ΄85. 14 ετών έχασα τον πατέρα μου και η κρίση ήρθε σπίτι μου.

Πέρασα στη σχολή μου και δούλευα ταυτόχρονα, κι έτσι έμαθα ότι με τη δουλειά μπορώ να καταφέρω τα πάντα.

Η δουλειά μου ήταν η περιουσία μου, δούλευα συνέχεια και είχα διάθεση να βγω έξω, να περάσω καλά και ήμουν αισιόδοξη και ανεξάρτητη. Δεν ζήτησα από κανέναν τίποτα ποτέ.

Και πάνω που όλα πήγαιναν καλά, που ξεφορτώθηκα τις ανασφάλειες κι έκανα το βήμα μπροστά, έκανα οικογένεια και ήμουν αποφασισμένη να της προσφέρω τα πάντα, μετά από 24 χρόνια συνεχούς εργασίας, απολύθηκα για πρώτη φορά στη ζωή μου...

Όταν άκουσα για πρώτη φορά να μου λένε ότι "θα έχεις περισσότερο χρόνο για την οικογένειά σου" δηλαδή «δεν είσαι άχρηστη, απλώς θα κάνεις όλα τα πράγματα που ήθελες να κάνεις επειδή δούλευες αλλά τώρα δεν έχεις λεφτά να κάνεις» τρελάθηκα.

Ευτυχώς υπάρχει ένας εργαζόμενος στο σπίτι, δεν έχει σημασία που είναι 2 βήματα από το έμφραγμα λόγω το άγχος και οι αποδοχές του έχουν μειωθεί κατά 60%.

Έχω τουλάχιστον τους ανθρώπους μου που η γνώμη τους για μένα είναι πιο σημαντική από τη γνώμη των εν δυνάμει εργοδοτών που απαντούν στα βιογραφικά μου με «το βιογραφικό σας είναι εντυπωσιακό, αλλά ξέρετε η ηλικία σας και η οικογενειακή σας κατάσταση (43 με 2 μικρά παιδιά) είναι απαγορευτικά».

Όταν βλέπω πολιτικούς της κυβέρνησης θέλω να βγάλω τα μάτια μου, σαν να βλέπω τη μεγάλη αδελφή της ασκήμιας να μου χαμογελάει χαιρέκακα ξεδοντιασμένη, με τα σάλια να τρέχουν, να σκέφτεται τι άλλο θα μου πάρει.

Μετά βλέπω ανθρώπους άστεγους στον δρόμο, να μαζεύουν όση αξιοπρέπεια τους έχει απομείνει και να στέκονται.

Κάποιοι τους κοιτάνε με απέχθεια, λες και απέχουν πολύ απ' αυτή τη θέση, ενώ στην πραγματικότητα είναι δίπλα.

Από την άλλη, χαίρομαι όταν βλέπω προσπάθειες γεμάτες αλληλεγγύη.

Έχει περάσει καιρός, κουράστηκα λίγο, αλλά ελπίζω ακόμα, είμαι συνηθισμένη στα δύσκολα, καμιά φορά νομίζω ότι ξαναζώ το ’85, την κρίση τη δικιά μου που τότε δεν τη ζούσε γύρω μου άλλος κανείς...

Χαιρετώ

Κ. :D
Κ. :D
Σχόλια

Στοιχεία