Τηλέφωνο στον βουλευτή / 2

06
ΙΟΥΝΙΟΥ
2014

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ

Θύμωσα με τον πεθερό μου. Θύμωσα όμως πολύ. Θύμωσα μ' αυτόν που με έβαλε να ποδοπατήσω τις αξίες μου. Θύμωσα τόσο, που τον πήρα κατευθείαν τηλέφωνο.

Ειρωνικός, με αρκετή δόση κακίας στον τόνο της φωνής μου, άρχισα να του μιλώ όλο και πιο έντονα. Ο μονόλογος σταμάτησε γρήγορα. "Λάθος τηλέφωνο σου έδωσα. Γράψε τον προσωπικό του αριθμό!".

Μίξη συναισθημάτων. Δεν είχα λόγια... Η ζωή τελικά παίζει μαζί μου! Έκλεισα το τηλέφωνο στα γρήγορα, αφού πήρα τον αριθμό, κι από περιέργεια, κυρίως, πήρα τηλέφωνο να δω ποιος θα το σηκώσει. Έκπληξη. Ήταν αυτός! Η ελπίδα μου; Το αβέβαιο μέλλον μου; Ο συνδετικός μου ή ο πιο αδύναμος κρίκος μου; Η απάντηση θα δινόταν σύντομα... τη Δευτέρα, στο γραφείο του, στις 9:00 πμ.

Έφτασε κι η Δευτέρα. Είχα ξυπνήσει από νωρίς. Να μη σας πω ότι δεν κοιμήθηκα και καθόλου. Είχα άγχος. Έπρεπε να πείσω έναν άνθρωπο (αμφιβόλου ηθικής) να με βοηθήσει. Έπρεπε να βρω λέξεις, φράσεις και εκφράσεις που θα μπορούσαν να τον ταρακουνήσουν. Με άλλα λόγια, θα έδινα εξετάσεις Ζωής.

Πήγα λοιπόν στο γραφείο του, κάπου απέναντι από τη Βουλή, νωρίτερα από το ραντεβού μας. Με έψαξαν κάποιοι κύριοι, με πέρασαν κι από το μηχάνημα που ψάχνει για μεταλλικά αντικείμενα, ενώ ταυτόχρονα έδινα και μια μίνι συνέντευξη. Αφού με βρήκαν καθαρό -να ενημερώσω ότι είχα ντυθεί γαμπρός, με κοστούμι και γραβάτα-, με ενημέρωσαν σε ποιο όροφο και σε ποιο γραφείο θα πρέπει να περιμένω.

Ανέβηκα γρήγορα, και πήγα μαγνητισμένος προς το γραφείο. Συστήθηκα στα δυο παιδιά που απαντούσαν στα τηλέφωνα, τα οποία ευγενέστατα μου είπαν να κάτσω και να περιμένω. Ειδοποίησαν τον βουλευτή από το τηλέφωνο ότι περιμένω, καθώς δεν είχε έρθει ακόμα. Το ραντεβού των 9:00 έγινε ξαφνικά 9:30, και στην πραγματικότητα 9:45. Όταν εμφανίστηκε ο βουλευτής (μισή μερίδα άνθρωπος), αφού μου ζήτησε συγνώμη για την καθυστέρηση με έβαλε κατευθείαν στο γραφείο του.

Όσο γρήγορα μπήκα, ...τόσο γρήγορα βγήκα. Δεν κατάλαβα πότε βρέθηκα έξω από το γραφείο του, με την υπόσχεση ότι το θέμα μου θα τακτοποιηθεί. Πιστεύω ότι αυτό είναι τέχνη. Μπορεί και να σπουδάζεται - στα γραφεία της πολιτικής. Ή, μάλλον, καλύτερα, αυτό ...είναι η πολιτική.

Περιττό να σας πω ότι το θέμα μου ετακτοποιήθη. Ακόμα ψάχνω για δουλειά.
Δημήτρης , 39 χρ.
Σχόλια
Κάρτα στοιχείων ανέργου
Φύλο: Άντρας
Ηλικία: 39 χρ.
Επάγγελμα: -
Περιοχή: -
Διάστημα ανεργίας

Στοιχεία