10 ατάκες βολεμένων

08
ΙΟΥΝΙΟΥ
2014

10 ΑΤΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ Ν’ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΕΑΝ, ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΚΡΑΙΑΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ, ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΤΟΥ -ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

[ΚΑΙ MIA ΔΥΣΚΟΛΗ ΛΕΞΗ: ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ]


Φίλος/η οπαδός αριστερού κόμματος:

«Η Μέρκελ να τ’ ακούει αυτά, και τα τσιράκια της που μας κυβερνάνε με το έτσι θέλω. Το γουρούνι ο Βενιζέλος και τα ασπόνδυλα που ψήφιζαν μαζί τους τα μνημόνια! Και ο συρφετός των συστημικών ΜΜΕ και των ψευτοδιανοούμενων που τους στηρίζει ξεδιάντροπα!»

Φίλος/η συνδικαλιστής/ίστρια (ενίοτε επαγγελματικό στέλεχος)

«Ε βέβαια! Άμα οι άνεργοι κάθονται στο σπίτι τους να κλαίνε τη μοίρα τους και δεν κατεβαίνουν στις κινητοποιήσεις, πώς περιμένουν ν’ αλλάξουν τα πράγματα! »

Φίλος/η που θέλει καλοπροαίρετα να παρηγορήσει:

«Έλα μωρέ, μη στενοχωριέσαι! Ενάμισι εκατομμύριο κόσμος είναι στη θέση σου!»

Ο/Η σύντροφος:

«Αμάν πια, δείξε λίγη αισιοδοξία, θα φτιάξουν τα πράγματα! Θ’ αρρωστήσεις έτσι που κάνεις, θα πάθεις καμιά κατάθλιψη. Δεν το αντέχω!»

Φίλος/η στον κόσμο του/της:

«Α, δεν κάνεις καλά που είσαι κλεισμένος. Να έρθεις να πάμε σ’ εκείνη τη φοβερή παράσταση και μετά να τα πιούμε σε κανένα τσιπουράδικο να ξεσκάσουμε. Κι εγώ μη νομίζεις, δεν είμαι καλύτερα, τσατάλια τα νεύρα μου μ' αυτούς τους κομπλεξικούς στο τμήμα μου, εσύ τουλάχιστον δεν έχεις κανέναν στο κεφάλι σου!»

Φίλος/η σε παράλληλο σύμπαν:

«Είδες την τελευταία παράσταση του Tάδε που χαλάει κόσμο; Πήρες το βιβλίο του Δείνα; Να πας στο μαγαζί Χ, έχει απίστευτες τιμές, χθες ψώνισα τρία καταπληκτικά πουλόβερ! Πρέπει να αντιδράσουμε στην ασχήμια με μικρά όμορφα πράγματα, το λέει κι ο Ντοστογιεφσκι, η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!»

Φίλος/η influential, που σπεύδει να βοηθήσει:

«Ορίστε το τηλέφωνο του Τάδε (εργοδότη)! Πάρ’ τον και πες του ότι στο έδωσα εγώ!»

Εργοδότης γνωστός του influential φίλου:

«Α, τον γνωρίζετε; Ξεχωριστή προσωπικότητα, πολύ επιτυχημένος, προχθές ήμαστε μαζί στο ίδιο πάνελ. Ευχαριστώ πολύ που μου τηλεφωνήσατε, θα σας έχω οπωσδήποτε υπόψη!»

Τρία πουλάκια που κάθονταν και λέγαν παροιμίες:

«Εκτός από τον καπιταλισμό, υπάρχει και η μοναξιά».

Just Me , 50+ χρ.
Σχόλια
Κάρτα στοιχείων ανέργου
Φύλο: Γυναίκα
Ηλικία: 50+ χρ.
Επάγγελμα: -
Περιοχή: -
Διάστημα ανεργίας

Στοιχεία