Σιγά, μαντάμ Ανεργία!

10
ΙΟΥΝΙΟΥ
2014

Άσε μας κυρά μου....

Σιγά μαντάμ Ανεργία, σιγά, πώς κάνετε έτσι. Ένα βιβλίο είναι μόνο, ένα τόσο δα μικρό βιβλίο και φοβάστε; Εδώ δεν φοβούνται αυτοί που έγραψαν την πίκρα τους στο χαρτί, δεν φοβήθηκε ο άλλος που μάζεψε τις ιστορίες και το φαρμάκι τους μαζί και τις έκανε βιβλίο, κι εσείς φοβάστε;

Ήμαρτον, κυρά μου, τι θα πει είναι γροθιά στην χοντροκοιλάρα σου; Δεν κοιτάς που έχεις καταντήσει σχεδόν τριακόσια κιλά αηδία, κάθε μονάδα σου αντιστοιχεί και σε δέκα κιλά αηδίας να ξέρεις, και ένιωσες το βιβλιαράκι γροθιά στο στομάχι; Άσε μας από κει χάμω. Άσε μας, σε παρακαλώ.

Άμα δεν σου αρέσει να ξεκουμπιστείς να φύγεις, μαντάμ Ανεργία, ακούς; Στα τσακίδια να πας κι εσύ κι αυτοί που σε χόντρυναν, αυτοί που σε τάισαν ανθρώπινες ψυχές και ζωές. Στα σιχτήρια κι ακόμη παραπέρα να πας, μαζί με τα φιλαράκια σου. Τα ξέρεις, δεν τα ξέρεις, μωρή χλαπάτσα; Τα πλεονάσματα σου τα πρωτογενή, τα σαξεσοστόρια σου, τα χαρατσομάχαιρα, τους παπαγάλους και τα κάθε λογής σαπρόφυτα που μάζεψες στην σκατοκοιλιά σου. Στα τσακίδια, τ΄ακούς; κι ακόμη παραπέρα.

Ακούς, ενοχλήθηκε η βαρέλα από ένα βιβλιαράκι τόσο δα!!!
Βαγγέλης Τσερεμέγκλης
Σχόλια

Στοιχεία