Γράμμα από Λονδίνο

10
ΙΟΥΛΙΟΥ
2014

Καλησπέρα σε όλους,

Τα τελευταία 2 χρόνια ζω στην Αγγλία όπου και τελείωσα το μάστερ μου ως μηχανικός. Εδώ και ένα χρόνο προσπαθώ να βρω δουλειά.

Τολμώ να πω πως είναι η δυσκολότερη περίοδος στη ζωή μου. Μακριά από το σπίτι μου, την οικογένειά μου και τους φίλους μου προσπαθώ να κάνω μία αρχή. Το αγγλικό κράτος στηρίζει αρκετά τους ανέργους παρέχοντας επιδόματα, αλλά κατά τη γνώμη μου η μία και μοναδική στήριξη για έναν άνεργο είναι να τον βοηθήσεις να βρει δουλειά.

Εδώ και ένα χρόνο σέρνω το κορμί μου και προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι μπορώ να βρω μία δουλειά. Τρέχω σε συνεντεύξεις να πείσω άγνωστους ανθρώπους ότι μπορώ και ότι είμαι πολύ καλή στο επάγγελμα μου, παρά το γεγονός ότι μόλις θα γυρίσω στο σπίτι θα κουλουριαστώ στο κρεβάτι μου κλαίγοντας.

Η ζωή ενός ανέργου είναι γεμάτη αμφιβολίες, ανασφάλεια, αγωνία και ένα συνεχόμενο φόβο ότι αυτά τα αρνητικά συναισθήματα θα νικήσουν στο τέλος. Η μάχη όμως δεν έχει τελειώσει ακόμη, όσο είμαι ακόμη ζωντανή θα παλεύω για το δικαίωμά μου στη ζωή και για την βαθιά μου ανάγκη να νιώσω δημιουργική και παραγωγική.

Θα ήθελα να πω σε όλους αυτούς που έχουν στην οικογένεια τους ή ανάμεσα στους φίλους τους μακροχρόνιους ανέργους, να τους στηρίζουν και να τους αγαπούν, γιατί το χρειάζονται όσο τίποτα. Να τους θυμίζουν κάθε μέρα ότι μπορούν και ότι θα τα καταφέρουν. Και όταν πέφτουν χρειάζονται μόνο ένα χέρι για να σηκωθούν και πάλι.

Ένα χέρι βοήθειας και αγάπης λοιπόν σε όλους αυτούς που το χρειάζονται.
Antonita
Σχόλια
Κάρτα στοιχείων ανέργου
Φύλο: Γυναίκα
Ηλικία: -
Επάγγελμα: -
Περιοχή: -
Διάστημα ανεργίας

Στοιχεία