Ο σύντροφος

15
ΙΟΥΛΙΟΥ
2014

Καλησπέρα.

Καταρχάς να σας εκμυστηρευτώ ότι έχω αλλάξει ψευδώνυμο. Είναι η τρίτη φορά που γράφω εδώ. Είμαι άνεργη εδώ και 14 μήνες, από το μαύρο της ΕΡΤ. Πριν 15 μέρες έμεινε άνεργος και ο σύντροφος μου.

Είμαστε μαζί 15 χρόνια αλλά για φορολογικούς λόγους δεν έχουμε βάλει στεφάνι. Αυτό λίγο μας πειράζει, ή μάλλον δεν μας πειράζει καθόλου. Το κουράγιο του και η δύναμή του με κράτησε έξω από την πόρτα της κατάθλιψης, ενώ ήδη είχα γυρίσει το πόμολο για να μπω μέσα.

Το θαρρετό του χαμόγελο και οι λέξεις ΄μη σε νοιάζει για τίποτα, εγώ είμαι εδώ για σένα΄ ήτανε για μένα βάλσαμο που με πότιζε - και συνεχίζει να με ποτίζει - καθημερινά.

Άνεργος λοιπόν κι αυτός. Ακόμη χωρίς επίδομα ενώ το δικό μου έχει τελειώσει. Χθες γύρισα κάποια στιγμή και τον κοίταξα. Χαμογελούσε. Αναρωτήθηκα μέσα μου: έχει καταλάβει ότι δεν έχει πλέον δουλειά ή νομίζει ότι έχουμε πάρει την καλοκαιρινή μας άδεια; Είναι δυνατόν να είναι τόσο δυνατός; Και για τους δυο μας;

Πολλές φορές μου λέει το εξής: για δυο πράγματα να ΜΗΝ στεναχωριέσαι: γι΄ αυτά που μπορούν να γίνουν και γι΄ αυτά που δεν μπορούν να γίνουν. Κι έχει δίκιο. Ο, τι είναι να γίνει, θα γίνει.

Κι ευτυχώς,σήμερα το πρωί χτύπησε το τηλέφωνο του για μια καλή δουλειά.

Αυτόν τον άνθρωπο, εκτός από μένα, τον αγαπάει κι ο θεός πολύ. Μην χάνουμε τις ελπίδες και το κουράγιο μας. Το ξέρω ότι ακούγεται κοινότυπο αυτό. Αλλά όσο θα έχω στη ζωή μου αυτόν τον άνθρωπο και θα μου κρατάει το χέρι, ειλικρινά δεν φοβάμαι πλέον για τίποτα.

Αρκεί να βλέπω το χαμόγελο του. Όταν χαμογελάει, ξέρω πως τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά.

(Αγαπακο... σε λατρεύω )
άνεργη ετών 48 , 48 χρ. , Λάρισα
Σχόλια
Κάρτα στοιχείων ανέργου
Φύλο: Γυναίκα
Ηλικία: 48 χρ.
Επάγγελμα: απολυμενη ΕΡΤ
Περιοχή: Λάρισα
Διάστημα ανεργίας

Στοιχεία