Δεκτές μόνο σοβαρές προτάσεις

29
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
2014

Όλες οι ιστορίες των ανέργων που διάβασα εδώ είναι συγκινητικές και αποτυπώνουν το μέγεθος του πόνου και της αγωνίας που βιώνουμε σαν άνεργοι. Δεν διάβασα όμως προτάσεις για λύση των προβλημάτων αυτών, που προφανώς έχει να κάνει με ενέργειες που θα πρέπει να κάνουμε εμείς.

Αν κάποιος από μας σταθεί "τυχερός" και βρει μια ψωροδουλειά θα νιώσει ανακούφιση...

Εγώ προτείνω να μαζευτούμε και να οργανωθούμε (εκτός κομμάτων εννοείται), και να μιλήσουμε για το ποιοι μας οδήγησαν εδώ. Πώς το κατάφεραν, γιατί και από ποιους τους επετράπη να το κατορθώσουν.

Λέω τώρα κάτι "φανταστικό" και "ονειροπόλο": να λειτουργούσαμε ένα εργοστάσιο από αυτά που αυτοί κλείνουν, να αναλαμβάναμε πρωτοβουλίες εργασίας σε αυτό, επί ίσοις όροις, άσχετα από τις σωματικές ή τις μορφωτικές-νοητικές δυνατότητες που έχει ο καθένας μας!

Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο άραγε, χωρίς προσωπικούς εγωισμούς και αντιπαραθέσεις;

Πριν (ίσως) θελήσετε να με κριτικάρετε αρνητικά, σκεφτείτε πως δεν θα χρειαζόταν να ακούμε στα δελτία πως η κυρία τάδε έκανε την τάδε φιλανθρωπική δράση, εάν δεν άνηκε σε μια από τις λίγες "οικογένειες"της Ελλάδας που έχουν συσσωρευμένο στις τσέπες τους τόσο πλούτο,που φυσικά δεν τον απέκτησαν γιατί ήταν εργατικοί ή πολύ έξυπνοι.

Κάτι τέτοια σκέφτομαι όταν πεινάω πολύ ή πονάνε τα πόδια μου απ' το περπάτημα γιατί δεν έχω λεφτά για εισιτήρια!
ανδρομαχη , 57 χρ. , Θεσσαλονίκη
Σχόλια
Κάρτα στοιχείων ανέργου
Φύλο: Γυναίκα
Ηλικία: 57 χρ.
Επάγγελμα: πολλα...
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Διάστημα ανεργίας

Στοιχεία