Ή ελπίζεις ή απελπίζεσαι

16
ΜΑΡΤΙΟΥ
2015

Τελευταία φορά στο ημερολόγιο μπήκα πριν 10 μήνες. Περίπου τόσο καιρό είμαι στη δουλειά από όπου σας γράφω. Από την ημέρα που πέρασα τη συνέντευξη και μου είπαν θα σε πάρουμε, δε θέλησα να κοιτάξω καθόλου πίσω, να μην ξαναβάλω στο στόμα μου ό,τι μου θυμίζει αυτή την περίοδο της ζωής μου (ΟΑΕΔ, karriera.gr, πώς να συντάξετε το βιογραφικό σας κτλ).

Είναι φοβερό το πώς ο καθένας από εμάς υπερασπίζεται αυτό που είναι, είτε εργασία με κάθε συμβιβασμό, είτε ανεργία με παραίτηση και απελπισία. Εγώ τουλάχιστον έτσι ένιωθα. Ότι δεν θα 'ρθει ποτέ η μέρα που θα βρω δουλειά. Και τώρα νιώθω ακριβώς το αντίθετο. Τίποτα από τα δύο δεν είναι αλήθεια. Όμως, είναι και τα δύο ισχυρές κινητήριες δυνάμεις.

Κάπου το πάω, θέλω να σας πω γι' αυτές τις δυνάμεις: Είμαι στη δουλειά 10 μήνες, μέσα στους οποίους έχω συνεργαστεί με 9 άτομα που ήρθαν και έφυγαν με voucher. Η τελευταία, μηχανικός πρώτης γραμμής, με κάλεσε προχθές από εταιρεία τηλεπωλήσεων όπου είναι η νέα της εργασία. Έρχονται συνέχεια παιδιά με Βιογραφικά, το Β κεφαλαίο, και ζητούν από τον προϊστάμενό μου να κάνουν άμισθη πρακτική για να ξαναμπούν στο κλίμα. Προχτές μου είπε κάποιος: "Εσύ πρέπει να μας πληρώνεις που δουλεύεις εδώ και μαθαίνεις, όχι να σε πληρώνουμε". Λυπάμαι που έχω βοηθήσει κι εγώ ώστε να το πιστεύει αυτό. Πλέον, κρυπτογραφώ αυτό που κάνω ώστε να μη με αντικαταστήσουν εν μια νυκτί. Όπως ήρθα εγώ. Και όπως θα φύγω μάλλον.

Σαν το παζάρι, ή και χειρότερα, σαν το παιχνίδι στην τηλεόραση με τα γράμματα που σχηματίζουν μια λέξη και τη γραμμή στον αέρα, που ποτέ δε βγαίνει. Ή ελπίζεις ή απελπίζεσαι. Αν και το παιχνίδι είναι στημένο, και τίποτα από τα δύο δεν βοηθάει. Απλά πρέπει ν' αλλάξεις κανάλι.Καλλιρόη , 30 χρ.
Σχόλια
Κάρτα στοιχείων ανέργου
Φύλο: Γυναίκα
Ηλικία: 30 χρ.
Επάγγελμα: -
Περιοχή: -
Διάστημα ανεργίας

Στοιχεία