Έκπτωση τώρα στα μέσα μεταφοράς!

16
ΙΟΥΝΙΟΥ
2015

Καλησπέρα σε όλους τους ανέργους και τις άνεργες.

Θέλω να επισημάνω ένα θέμα. Αφορά την καθημερινή και πολλαπλή μετακίνηση στην Αθήνα με λεωφορεία, μετρό, τραμ, τρόλεϊ. Ειδικά για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, πιστεύω ότι το κόστος είναι δυσβάστακτο.

Δεν ισχυρίζομαι ότι πρέπει σώνει και καλά να αποφασιστεί η δωρεάν μετακίνησή μας. Τουλάχιστον να πληρώνουμε μισό ευρώ. Έχω κάνει κάποια παράσταση στο υπουργείο Μεταφορών, αλλά με παρέπεμψαν στο υπουργείο Εργασίας. Υπεκφυγές και συνέχιση της ίδιας πολιτικής με τους προκατόχους του διδύμου της συμφοράς και του ονείδους. Μας εξαναγκάζουν να ταξιδεύουμε χωρίς να πληρώνουμε. όχι από πεποίθηση αλλά επειδή δεν μπορούμε. Η αναλγησία τους δεν έχει όριο.

Όμως, θέλω να αναφέρω και ένα συμβάν. Πριν λίγες ημέρες, ενώ είχα μπει σε ένα λεωφορείο και το εισιτήριό μου είχε λήξει, αφού είχε παρέλθει 1,5 ώρα από την ακύρωσή του, έπεσα σε έλεγχο. Χωρίς τσαμπουκά έδωσα στον ελεγκτή ληγμένο εισιτήριο, ταυτότητα, αλλά και τη βεβαίωση ανεργίας για το τρίμηνο που τρέχει. Μόλις το αντίκρισε και είδε ότι ήμουν άνεργος, μου είπε ότι μπορώ να συνεχίσω τον προορισμό μου και δεν επέβαλε κανένα πρόστιμο. Να τον έχει καλά ο Θεός. Πιστεύω ότι μόνος του κινήθηκε έτσι κι έδειξε ανθρωπιά.
Ζήσης Καλλικρατίδης , 55 χρ. , Αττική
Σχόλια
Κάρτα στοιχείων ανέργου
Φύλο: Άντρας
Ηλικία: 55 χρ.
Επάγγελμα: ΠΡΩΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Περιοχή: Αττική
Διάστημα ανεργίας

Στοιχεία