Ένα "ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ" στο κούτελό μου

03
ΙΟΥΝΙΟΥ
2015

Ναι, πήγα και σε τρίτη δουλειά μέσα σ' ένα μήνα (νομίζω είναι περιττό να αναφέρω πάλι ότι δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο των σπουδών μου, μα καμία).

Βασικός μισθός, ωράριο 10 το πρωί με 5 το απόγευμα τις τρεις μέρες της βδομάδας, και τρεις μέρες 5 το απόγευμα μέχρι 3 το ξημέρωμα. Θα υπάρχει μία μέρα που θα σχολάς στις 3 και θα πιάνεις δουλειά στις 10 το πρωί! Δικαιούμαι και ένα ρεπό μετά από συνεννόηση. Και τις ημέρες που θα έχει πολλή δουλειά, μου είπε χαρακτηριστικά ότι "μπορεί να χτυπήσει το τηλέφωνό μου ανά πάσα στιγμή, να πάω να βοηθήσω".

Αναρωτιόμουν αν έβλεπε κανένα "ενοικιάζεται" πάνω στο κούτελο μου..

Πήγα για μία μέρα να δω πώς δουλεύει και πώς κινείται το πράγμα. Σίγουρα εξαντλητικό... Τα κορίτσια που δούλευαν εκεί μου έλεγαν ότι ψοφάνε, σε σημείο να βάλουν τα κλάματα κάποια στιγμή από την πίεση, έχουν ανάγκη και δουλεύουν, ενώ ξεθεώνονται για μισθό-χαρτζιλίκι. Όταν τους είπα ότι το ωράριο είναι εξωφρενικό και ότι για να καλυφθούν οι ανάγκες του μαγαζιού πρέπει να προσλάβει περισσότερα άτομα, η απάντηση που πήρα ήταν: "Δεν έχεις δουλέψει σε νησί και δεν ξέρεις, εδώ όλοι δουλεύουν τρεις μήνες και το χειμώνα κάθονται".

Στο τέλος της μέρας του ζήτησα να μιλήσουμε, του είπα ότι μπορώ να το κάνω αλλά μόνο αν το ωράριο μου είναι σταθερό 10-5. Μου είπε ότι θα με ειδοποιήσει μέχρι την Κυριακή... Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ, να συμφωνήσω και να δυναμώσω τέτοιες συμπεριφορές.

Το νόμιμο και το ηθικό δεν συμβαδίζουν πάντα!!!

ΟΧΙ
άνεργη, όχι άεργη παρακαλώ , 26 χρ.
Σχόλια
Κάρτα στοιχείων ανέργου
Φύλο: Γυναίκα
Ηλικία: 26 χρ.
Επάγγελμα: Ανεργη
Περιοχή: -
Διάστημα ανεργίας

Στοιχεία