Ξέρεις εσύ...

04
ΙΟΥΛΙΟΥ
2015

Όταν ήμουν έφηβος έκανα μια επιλογή.

Διάλεξα με ποιους θα πάω και ποιους θ' αφήσω. Διάλεξα ένα όνειρο για μια αταξική κοινωνία με σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη.

Έκτοτε περάσαν πολλά χρόνια. Βίωσα και απέρριψα την πραγματικότητα του κόμματος, ενός ιερατείου δηλαδή με τελικό στόχο τον εκλογικό μηχανισμό για την πρόσβαση στην εξουσία.

Βρέθηκα να παλεύω μεταξύ φθοράς και ανυπαρξίας και ποτέ δεν χρησιμοποίησα το "βύσμα΄ που κατείχα του εξαδέλφου υπουργού και μετέπειτα προέδρου της Βουλής. Προτίμησα την μοναχική μου αξιοπρέπεια, όχι την υπερηφάνεια. Σήμερα δεν σας αντέχω, θέλω να αλλάξω πλανήτη.

Δεν μπορείτε πιά να κρυφτείτε πίσω από το "σύστημα", τους "πολιτικούς". Τεράστιες οι ευθύνες σας που τόσα χρόνια ήσασταν συμμέτοχοι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στο "βόλεμα" των δικών σας ή εσάς των ιδίων. Και μην διαμαρτύρεστε! Γνωρίζει ο καθένας σας τι έκανε!

Πάλι μόνος μου θα μείνω. Αλλά για σάς πιστεύω πως ακόμη και τώρα, την τελευταία στιγμή, μπορείτε να πείτε ένα "όχι" σε μια νεοφιλευθεροκρατούμενη Ευρώπη, να πείτε ένα "όχι" έστω και με μισή καρδιά, έστω και αν ολόκληρη η καρδιά σας είναι δοσμένη αλλού.

Γιατί αλλιώς θα έπρεπε να είχαμε πει "ναι" στο Μουσολίνι, στο Χίτλερ, στην Τουρκιά.

Κουφάλες που πέρα από τα λεφτά σας, το κόμμα και την εξουσία δεν σκέφτεστε τον άνθρωπο, σας έχω γραμμένους.

Μπορεί να ψοφήσω μες στη φτώχεια αλλά θα έχω ζήσει ελεύθερος, όχι τομάρι πουλημένο.Ξέρεις εσύ!

Αλλά μην τυχόν προσπαθήσεις να μου βγάλεις κύρηγμα. Γνωρίζεις πως θα είσαι υποκριτής!

Διαβάστε περισσότερα: http://diktio-dramas.webnode.gr/news/toy-diacheiristi/


Πόζνταγλης , 56 χρ.
Σχόλια
Κάρτα στοιχείων ανέργου
Φύλο: Άντρας
Ηλικία: 56 χρ.
Επάγγελμα: άνεργος φυσικά
Περιοχή: -
Διάστημα ανεργίας

Στοιχεία