Προγράμματα εκμετάλλ... εεε ωφέλειας ανέργων

22
ΙΟΥΛΙΟΥ
2015

Την περασμένη εβδομάδα τελείωσα την πρακτική μου με αυτά τα voucher - προγράμματα εκμετάλλ... εεε ωφέλειας ανέργων. Αν έμεινα ικανοποιημένος δεν μπορώ να το πω, αλλά σίγουρα όχι ενθουσιασμένος. Η φράση του εργοδότη μου την τελευταία μέρα τα λέει όλα: "Το παιδί για όλες τις δουλειές". Ίσως να το δεχόμουν αν ήμουν 20-25 χρονών, αλλά όχι όταν κοντεύω τα 30!

Και δίκιο έχει, προσπαθούσα να φέρω εις πέρας διάφορες εργασίες, συχνά άφηνα στη μέση μια δουλειά για να ξεκινήσω μια άλλη ή να κάνω κάτι άλλο επείγον. Αυτός ο ανορθόδοξος καταμερισμός εργασίας και οι εντολές από διάφορα άτομα με αποσυντόνιζε, ο φόρτος εργασίας ήταν μεγάλος για όλους.

Δεν γκρίνιαξα στιγμή, ελάχιστα λούφαρα. Αντίθετα, έδειχνα ζήλο και ενδιαφέρον, πολλές φορές κάθισα περισσότερο από το καθιερωμένο ωράριο.

Η μεταλαμπάδευση γνώσεων μπήκε σε δεύτερη μοίρα, καθώς η πίεση του χρόνου στους συναδέλφους ήταν εμφανής, σε συνδυασμό με όποια άλλα προσωπικά θέματα. Επομένως, δεν απέμενε πολλή διάθεση για εκπαίδευση, περισσότερο ήταν σε μορφή οδηγιών, σύντομη και περιοδική, οτιδήποτε άλλο που έμαθα ήταν λόγω δικής μου πρωτοβουλίας.

Κάποια εργασία δεν την ολοκλήρωσα, αισθάνθηκα άσχημα φεύγοντας. Την επιχείρηση τη διάλεξα εγώ, ήταν γνωστοί και ήμουν χαρούμενος όταν ξεκίνησα, δεν χρειάστηκα πολύ χρόνο να προσαρμοστώ.

Αλλά στην τελική, άνθρωπος είμαι και όχι προγραμματισμένη μηχανή. Ένας άνεργος ωφελούμενος με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, χωρίς ασφάλιση και καταβεβλημένο μισθό σε δόσεις. Με αμοιβή βέβαια μικρότερη της διαφημιζόμενης, εξαιτίας "νόμιμων κρατήσεων", πράγμα για το οποίο δεν ενημέρωσε το ΚΕΚ από την αρχή.

Σαν να ήθελε πρώτα να με "κατοχυρώσει" εξασφαλίζοντας τη δική του αμοιβή, τακτά τηλεφωνήματα για τα διαδικαστικά, ακόμα και για την πληρωμή της πρώτης δόσης! Μετά από ένα διάστημα, σιγή ιχθύος, κανένας έλεγχος στον χώρο πρακτικής ή επικοινωνία να ρωτήσουν αν όλα είναι καλά.

Μάλιστα, τελειώνοντας και αφήνοντάς το τελευταίο παρουσιολόγιο, με ρώτησαν αν ήθελα να κάνω αίτηση για άλλο τρέχον πρόγραμμα. Θα το σκεφτώ, τους απάντησα..
Πάνος
Σχόλια
Κάρτα στοιχείων ανέργου
Φύλο: Άντρας
Ηλικία: -
Επάγγελμα: -
Περιοχή: -
Διάστημα ανεργίας

Στοιχεία