Τι άλλο μένει εκτός από τη μετανάστευση;

18
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
2016

Είμαι ένας από τους είλωτες που είχε η προσλάβει η ΗΔΙΚΑ το 2008-2010 για να της κάνουν όλη την χαμαλοδουλειά, μια και οι μόνιμοι με τους παχυλούς μισθούς των 3000-4500 € κορόιδευαν κι εμάς και το ελληνικό κράτος (τον εργοδότη τους).

Κάναμε δύο δικαστήρια ώστε να αναγνωρίσει η Πολιτεία ότι ενώ αμειβόμασταν με πολύ λιγότερα χρήματα, στην πραγματικότητα καλύπταμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας. Το πρώτο το κερδίσαμε, το δεύτερο το χάσαμε λόγω τροϊκανικών πιέσεων στην ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη.

Φυσικά και ασκήσαμε έφεση με την οποία προσβάλαμε τη δεύτερη απόφαση. Και σκέφτομαι ότι κι αν ακόμη βγει θετική η απόφαση, θα μας πάρουν πίσω ή θα κάνουν οι κομματικές διοικήσεις της ΗΔΙΚΑ ό,τι έκανε η αντίστοιχη διοίκηση του ΟΑΕΕ, όπου ναι μεν δικαιώθηκαν δικαστικά οι εκεί συμβασιούχοι αλλά δεν τους προσλαμβάνουν, παρά τους υπόσχεται η κομματική διοίκηση του ΟΑΕΕ κάποια μελλοντική μοριοδότηση σε μελλοντικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ;

Γιατί αν γίνει αυτό και δεν μας πάρουν πίσω στις θέσεις μας, παρόλο που θα έχουμε δικαιωθεί τελεσίδικα δικαστικά, τότε εμείς που δεν έχουμε χαρτιά πανεπιστημιακής εκπαίδευσης θα πρέπει να ψάχνουμε συγγενείς που διαμένουν σε Αυστραλία-ΗΠΑ -Καναδα κ.λπ. για να μας εκδοθεί βίζα εργασίας και να μεταναστεύσουμε εκεί όπου θα έχουμε πιθανότητες να βρούμε δουλειά στο αντικείμενό μας.

Όλ' αυτά τα λέω γιατί δεν αντέχω άλλο να ζω σε μια χώρα που δεν έχει να προσφέρει τίποτα ούτε στην γενιά μου ούτε και στις επόμενες, για τα επόμενα 40-50 χρόνια.

Όταν είσαι 5.5 χρόνια άνεργος και κοντεύεις τα 50, γνωρίζοντας ότι αν δεν σε επαναπροσλάβουν θα μείνεις μόνιμα μακροχρόνιος άνεργος μια και στον ιδιωτικό τομέα είσαι πολύ γέρος για να σε προσλάβουν, αφού προσλαμβάνουν μέχρι 30 ετών το πολύ (!), με την τρομακτική ανεργία να σου έχει τσακίσει όλα σου τα όνειρα και τα σχέδια που σίγουρα έκανες για μια αξιοπρεπή ζωή, να μην μπορείς να δημιουργήσεις οικογένεια και απογόνους, γιατί και παιδιά να κάνεις δεν θα έχουν κανένα μέλλον σε μια χρεοκοπημένη χώρα, τι άλλο σου μένει να σκεφτείς από τη μετανάστευση;
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ , 48 χρ. , Αττική
Σχόλια
Κάρτα στοιχείων ανέργου
Φύλο: Άντρας
Ηλικία: 48 χρ.
Επάγγελμα: ΑΝΕΡΓΟΣ
Περιοχή: Αττική
Διάστημα ανεργίας

Στοιχεία