Ίσως να στάθηκα τυχερός όσο δεν πάει

02
ΙΟΥΝΙΟΥ
2016

Έφυγα πριν από 3 μήνες από μια σίγουρη δουλειά στην Αθήνα.Η οικογένεια μου είχε φύγει ήδη για την επαρχία. Σε μια μικρομεσαία επαρχιακή πόλη που μαστίζεται απο την ανεργία.

Είχα ήδη κλείσει μετά από αρκετά βιογραφικά συνέντευξη σε μια δουλειά . Κάθισα ένα μήνα δοκιμαστικά. Ο άνθρωπος ήταν κύριος, αλλά κι αυτός, όπως και χιλιάδες άλλοι επαγγελματίες, πιθανότατα δεν είχε τα παραπάνω χρήματα για να με προσλάβει.

Την ίδια κιόλας μέρα πήρα μια τοπική εφημερίδα. Έστειλα βιογραφικό και σε 5 μέρες άρχισα να δουλεύω, δοκιμαστικά πάλι.

Αυτή τη φορά, η πρόσληψη έγινε . Χωρίς γνωστούς, και άγνωστος μεταξύ αγνώστων σε μια μικρή πόλη. Ο μισθός χαμηλότερος απ' αυτόν που ξεκίνησα, πριν από 12 χρόνια. Τα νόμιμα, φυσικά. Χωρίς να έχω παιδιά τότε, αλλά ούτε και προϋπηρεσία.

Ίσως να στάθηκα τυχερός όσο δεν πάει. Σε μια πόλη όπου οι πιο πολλοί είναι άνεργοι, να έχω βρει δύο δουλειές στο καπάκι. Τουλάχιστον το σίγουρο είναι ότι δεν ήθελα να κάτσω να απολαύσω το επίδομα ανεργίας.

Εύχομαι σε όλους να είναι τυχεροί και να μην το βάζουν κάτω. Δεν το παίζω κάπως για να αναδείξω τον εαυτό μου, αλλά για να δώσω αισιοδοξία στους περισσότερους.
Manolis79 , 36 χρ.
Σχόλια
Κάρτα στοιχείων ανέργου
Φύλο: Άντρας
Ηλικία: 36 χρ.
Επάγγελμα: Τεχνικός Υπολογιστών
Περιοχή: -
Διάστημα ανεργίας

Στοιχεία