Μοιάζουν με ουτοπία

18
ΙΟΥΝΙΟΥ
2016

Έρχεται κάποια στιγμή που διαπιστώνεις πως απέμεινες απελπιστικά μόνος. Κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει! Παλεύεις επί μήνες να βγεις από το θανάσιμο αδιέξοδο της ανεργίας και της κατάθλιψης. Με την πλάτη στον τοίχο προσπαθείς να σταθείς όρθιος στα πόδια σου, να ισορροπήσεις και να περπατήσεις. Να βρεις μια εργασία• μια θέση στον ήλιο. Να είσαι ένας άνθρωπος με κανονική ζωή -όπως όλοι οι άλλοι!

Άραγε, πόσα πράγματα χρειάζεται ένας άνθρωπος για να ζήσει; Μια δουλειά, μια οικογένεια και όνειρα.

Κι όμως, όλ' αυτά μοιάζουν σήμερα με ουτοπία. Μας αποστέρησαν το δικαίωμα στη ζωή, στην αξιοπρέπεια και την ελευθερία. Μας υποδούλωσαν ολοσχερώς οι πολιτικές του ανθελληνισμού και της φαυλότητας. Οι καρεκλοκένταυροι της εξουσίας μας απεμπόλησαν δίχως κανένα ηθικό ενδοιασμό.Με το πρόσχημα της δήθεν σωτηρίας της πατρίδας, έγιναν από κοινού με τους τοκογλύφους, οι στυγεροί δήμιοί μας. Θυσίασαν στο βωμό της ψευτοδημοκρατίας και της ιδιοτέλειας το μέλλον μας.

Θα συνεχίσουμε ακόμη να είμαστε αλυσοδεμένοι σκλάβοι; Θα συνεχίσουμε να είμαστε υπήκοοι ενός φαυλοκρατικού συστήματος;

Πρέπει να αφυπνιστούμε, να συσπειρωθούμε και να αντισταθούμε. Είμαστε πολλοί. Κάθε μέρα γινόμαστε περισσότεροι.Πρέπει ν' αγωνιστούμε σθεναρά για την αλλαγή• για τα ιερά και τα όσια αυτού του τόπου• για ένα κόσμο καλύτερο, ανθρώπινο και πιο δίκαιο, για μας και τα παιδιά μας.

Ας μην το λησμονούμε, μπορεί να μας χωρίζουν πολλά, όμως είμαστε Έλληνες...
Kωνσταντίνος
Σχόλια
Κάρτα στοιχείων ανέργου
Φύλο: Άντρας
Ηλικία: -
Επάγγελμα: -
Περιοχή: -
Διάστημα ανεργίας

Στοιχεία